Aktuális

Hatalmas kár érte a kommandói iskolát

Még csak találgatják a szakértők, hogy mi okozhatta a kommandói általános iskolában keletkező tüzet, amelyben az épület negyede megsemmisült.

Még tegnap keletkezett tűz az erdélyi Kommandó település általános iskolájában, amit a meghibásodott kéményből kipattanó szikra vagy parázs okozhatott. A tűzben senki sem sérült meg, viszont az egyemeletes, 360 négyzetméteres épület negyede leégett. A tüzet harminc tűzoltó hét órán keresztül oltotta a –20 fokos hidegben.

Az általános iskola megmaradt részeiben várhatóan hétfőn újra elkezdődhet a tanítás, de az informatikai szaktanterem, a könyvtár és az iskola archívuma megsemmisült a tűzben, akárcsak a tanári szoba és az igazgatói iroda. Kazánból szerencsére van egy másik is, így a fűtés nem jelent gondot.

Kommandó 1070 méteres tengerszint feletti magasságon fekszik, közel ezer lakója közül 947-en vallották magukat magyarnak a legutóbbi népszámláláson.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top