Aktuális

Ezen a télen már 80-an fagytak meg Magyarországon

27-en saját lakásukban haltak meg a hideg miatt, mert egyre több embernek nem jut pénze fűtésre. Jöhet a szociális lakásügynökség.

Szomorú adatokat közölt a Magyar Nemzet, a Magyar Szociális Fórum adataira hivatkozva. A lap szerint tavaly ősztől december végéig 80-an fagytak meg Magyarországon, közülük 27-en a saját lakásukban.

Simó Endre, a szociális fórum alapítója azt mondta, ez a szám csaknem kétszer akkora, mint 2015 azonos időszakában, és egyre többen vannak, akiknek ugyan van hol lakniuk, de fűtésre már nincs pénzük. 

A Magyar Nemzet felidézte, hogy a kormány tervei szerint tartós megoldást jelentene az a jogszabály, amely lehetővé tenné, hogy a segélyszervezetek lakást béreljenek az állami támogatásból.

Sok ingatlantulajdonos azonban nem szívesen adná ki a lakását hajléktalannak, ezért a Baptista Szeretetszolgálat szociális lakásügynökség létrehozásán gondolkodik. Ghyczy Gellért, a Baptista Integrációs Központ munkatársa a lapnak azt mondta, ezzel nagyjából 3-4 ezer hajléktalan lakhatását tudnák megoldani, de félő, hogy a szervezetek inkább munkásszállószerű épületekben helyezik el a hajléktalanokat a kevés forrás miatt.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top