Aktuális

Végre kitiltották a kamionokat a nem fizetős utakról

Fellélegezhetnek a nem fizetős utak környékén élők. Ráterelik ugyanis azokat a kamionokat is a fizetős utakra, amelyek eddig a lassabb, de ingyenes útvonalakat választották, jócskán megkeserítve a lakók és az errefelé autózók életét.

Súlykorlátozást vezettek be január elsejétől a 20 tonnánál nehezebb tehergépkocsik esetében az eddig ingyenesen használható utakra. A kamionok ugyanis így kerülték ki az útdíjakat. Az intézkedéssel vissza akarják terelni a fizetős főutakra és autópályákra a kamionokat

A Nemzeti Fejlesztési Minisztériumhoz és a Magyar Közút Nonprofit Zrt.-hez számos olyan panasz érkezett, hogy az útdíjak bevezetése óta egyre több kamion dübörög át a kisebb települések ingyenesen használható útjain.

A bejelentéseket vizsgálat követte, s ez alapján hozták meg a döntést, hogy a kamionokat vissza kell terelni a fizetős utakra. A javaslatot a minisztériumnak is benyújtották, így 2017. január 1-jétől végre fellélegezhetnek az ingyenesen használható utak mentén élők és közlekedők, hiszen arra többé nem hajthatnak be a kamionok, kivételt csak az áruszállítás képez – tudatta a Magyar Közút Nonprofit Zrt.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top