Aktuális

Újabb fordulat jöhet a Teréz körúti robbantás ügyében

Antropológiai összehasonlító vizsgálatot kezdeményezett a Teréz körúti robbantással vádolt férfi védőügyvédje. Szerinte ugyanis nem védence látható a térfigyelő kamerák felvételein, ezért azt kéri, antropológus hasonlítsa össze a videókon látható és a gyanúsított férfit.

Január közepén tűzhetik ki a nyomozó ügyészek az antropológiai összehasonlító vizsgálat időpontját a Teréz körúti robbantás ügyében.

Brunner Tamás, a robbantással gyanúsított P. László védőügyvédje még várja néhány szakértői vélemény véglegesítését. Ilyen például a tűzszerész szakértői vélemény. A gyanúsított elfogásakor az előzetes szakvéleményt már a védelem elé tárták, ám a végleges dokumentum várhatóan lényegesen bővebb lesz.

A védelem álláspontja az, hogy nem a robbantással gyanúsított férfi látható a közzétett videofelvételeken, ezért december közepén indítványozták, hogy antropológus igazságügyi szakértő hasonlítsa össze P. László testalkatát, koponya- és arcformáját a videofelvételeken szereplő férfiéval.

“Amennyiben az antropológus megállapítja, hogy a fizikai jellemzők jelentősen eltérnek, ez fordulatnak tekinthető, és álláspontom szerint igazolást nyer, hogy nem védencem az, akit keresnek a hatóságok” – mondta Brunner Tamás a Magyar Időknek.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top