Aktuális

Otthon bűnhődhet tovább a részegen lövöldöző exrendőr

Börtön helyett házi őrizetben töltheti tovább előzetes letartóztatását az a volt rendőrtiszt, aki még tavaly decemberben ittasan lövöldözött egy társasház lépcsőházában.

A gyanú szerint az ittas rendőr rövid szóváltás után engedéllyel tartott önvédelmi fegyverével rálőtt az egyik szomszédjára egy társasház lépcsőházában, és csak a szerencsén múlt, hogy a lövedék nem találta el a sértettet. Az incidens után a lövöldöző rendőrt előzetes letartóztatásba helyezték. Az ügyészség most az előzetes meghosszabbítását kérte, a védő pedig a házi őrizet elrendelését. A védő szerint védence eddig is együttműködött a hatóságokkal, a bizonyítékokat nem tudja megsemmisíteni, a tanúvallomások pedig már rendelkezésre állnak, és ügyfele rendszeres orvosi ellátást igényel. 

A bíróság jóváhagyta mind az ügyész, mind a védő kérését, így a meghosszabbított előzetes letartóztatást már házi őrizetben töltheti az exrendőr, amint a döntés jogerőre emelkedik.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top