nlc-logo

Engedélyezi, hogy az nlcafe.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.

Aktuális
Szegeden szmogriadó, Budapest és Nyíregyháza fellégezhet

Szegeden szmogriadó, Budapest és Nyíregyháza fellégezhet

Akkora a szálló por koncentrációja Szegeden, hogy elrendelték a szmogriadó tájékoztatási fokozatát, miközben Budapesten és Nyíregyházán a javuló értékek miatt visszavonták azt.
Avatar
MTI/NLCafé
f Ajánlom

Kedden a szálló por magas koncentrációja miatt Szegeden elrendelték a szmogriadó tájékoztatási fokozatát. Eközben Nyíregyházán és Budapesten a korábban kiadott riasztást visszavonták a javuló levegőminőség miatt. A szegedi városvezetés szeretné csökkenteni a szálló por koncentrációját, ezért a fával és olajjal fűtő magánszemélyeket is mérsékelt fűtésre kérik, a cégektől negyedével csökkentett füstgázkibocsátást várnak. A szegedi autósoktól azt kérik, válasszák a tömegközlekedést.

Rossz hír, hogy az Országos Meteorológiai Szolgálat szegedi magaslégköri obszervatóriumának adatai szerint csak csütörtöktől várható a Tisza-parti városban a levegő minőségén javító időjárási változás.

Több városban, így Miskolcon, Sajószentpéteren, Debrecenben, Nyíregyházán hétfőn rendelték el a szmogriadó tájékoztatási fokozatát a levegő romló minősége miatt. Ezt az intézkedés Nyíregyházán és Budapesten kedden visszavonták.

Megosztás Facebookon