Aktuális

Mi a teendő, ha nem érkezett meg az Erzsébet-utalvány?

A Magyar Postánál azt mondják, minden nyugdíjasnak kézbesítették az Erzsébet-utalványokat legkésőbb szilveszterig. Ennek ellenére előfordulhat, hogy mégsem mindenki postaládájába érkezett meg a rendkívüli összeg. Mit lehet tenni ilyen esetben?

Akihez bármilyen okból nem jutott volna el az Erzsébet-utalvány december 30-ig, még mindig nem kell lemondania az ajándékba kapott összegről. A Magyar Posta ugyan úgy nyilatkozott, december 30-ig mind a 2,8 millió érintetthez eljutottak a borítékok.

Nos, akihez sem boríték, sem értesítés nem érkezett, a Nyugdíjfolyósító Igazgatóságtól kérheti az ismételt kézbesítést – tudta meg a hvg az Emberi Erőforrások Minisztériumától. Kérdésükre elmondták, az érintettek február 28-ig fordulhatnak a Nyugdíjfolyósítóhoz a 06-80-204-884 zöld számon vagy e-mailben a nyufig@onyf.hu címen.

November 29-én jelentették be, minden nyugdíjas 10 ezer forint értékű Erzsébet-utalványt kap. Azt pedig, hogy pontosan kik jogosultak az utalványokra, egy nem sokkal később kiadott kormányrendelet határozta meg. A kézbesítésről a Magyar Posta gondoskodott, ugyanakkor a karácsonyi csúcsforgalomban könnyen előfordulhatott némi csúszás. Ez okozhatta, hogy esetlegesen néhányan még nem kapták meg az utalványokat.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top