Aktuális

Ugyanazok ölhették meg a Népligetben talált nőt és a soroksári asszonyt

A legújabb információk szerint ugyanazok ölhettek októberben Budapesten a Népligetben, akik három évvel ezelőtt meggyilkolták a soroksári asszonyt.

Két különösen egyforma gyilkosság

Mint az ismert: október 13-án brutálisan meggyilkoltak egy nőt Budapesten, a Népligetben. Azóta annyit tudunk, hogy a támadás szexuális indíttatású volt. A 40 éves áldozat holttestére meztelenül találtak rá a Népligetben.

2013 szeptemberében a soroksári asszonyra szokásos hajnali futása közben támadták rá, holttestét a közelben találták meg. A Népligetben talált áldozathoz hasonlóan őt is megerőszakolták, és brutálisan megverték.

DNS-minták segíthetnek a felkutatásban

December 29-én csütörtökön, a Magyar Idők arról számolt be, hogy a rendőrségi nyomozás során a Népligetben talált holttestről rögzített DNS-mintákat várhatóan összevetik annak a férfinak a DNS-ével, aki három éve Soroksáron gyilkolt. A lap szerint a nyomozók azt gyanítják, hogy a soroksári nő két, Magyarországon gyakran megforduló külföldi – hajós vagy kamionos – áldozata lehetett. (Az áldozatokat speciális matrózcsomóval kötözték meg…) Több száz, az áldozattal kapcsolatba került embert hallgattak ki eddig, ezek, illetve a DNS-minták vizsgálata alapján pedig azt gondolják, hogy valószínűleg két, egymással rokoni kapcsolatban nem lévő, nem magyar állampolgár lehetett az elkövető.

A rendőrség mindkét esetben 5-5 millió forintos díjat ajánlott fel a nyomravezetőnek.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top