Aktuális

Magyar gyerekek, akik elrabolták a szívünket 2016-ban

Egy kisfiú, akiben egy világ omlott össze, mikor elhallgatott kedvenc rádióműsora. Egy kislány, aki minden szabad percét beteg madarak ápolására fordítja. Ez az év is bővelkedett megható és szeretni való magyar történetekben, melyek gyerek főszereplőit örökre szívünkbe zártuk.

Jöjjön most az a hét cikk, amit jó szívvel ajánlunk figyelmetekbe, ha a karácsonyi szieszta közben szeretnétek valami igazán lélekemelőt olvasni.

Abszolút kedvencünk volt idén Álmos, az autista kisfiú, akiről két cikkben is írtunk. Először akkor, amikor testvére csodás fogalmazást írt az ő különleges kisöccséről, másodszor pedig amikor elhallgatott a Class FM-en a Mornig Show és Álmos azt kérte az anyukájától, hívja a rendőrséget, mert “meghalt a rádió.” A történet eljutott Sebestyén Balázsékhoz, akik videoüzenetet küldtek a kisfiúnak, majd élő adásban beszélgettek az édesanyjával, amikor elindult új műsoruk a Rádió 1-en.

Magyar gyerekek, akik elrabolták a szívünket 2016-ban

Összeállításunk következő szereplője Lehoczky Kíra, az a 13 éves kislány, akinek több száz madár köszönheti az életét. Kíra minden létező szabadidejét a  Mályi Természetvédelmi Egyesület és Madármentő Állomáson tölti. Tanítgatja a fiókákat, kötözi a törött szárnyú madarakat. Végigkísértük az önkéntes madármentő kislány egy napját.

Magyar gyerekek, akik elrabolták a szívünket 2016-ban

December elején szánkázta körbe a magyar internetet annak a kisfiúnak a sztorija, akinek kukások váltották valóra az álmát. Peti minden reggel remegve várja, hogy a szemétszállító autó bekanyarodjon az utcájukba. Édesanyja megkereste a Fővárosi Közterület-fenntartó Zrt-t és arra kérte őket, hogy segítsenek meglepni születésnapja alkalmából a kisfiát, akinek a legnagyobb vágya, hogy közvetlen közelről is megnézhessen egy szemeteskocsit.

Magyar gyerekek, akik elrabolták a szívünket 2016-ban

Szintén nagy kedvencünk volt idén annak a magyar kisfiúnak a története, aki 35 dekával jött világra. Áron a 21. héten született. Szinte esélye sem volt arra, hogy éljen, mégis életben maradt, ráadásul azóta különösebb problémák nélkül fejlődik. Ma már huncut “nagyfiú”, aki a család szeme fénye. Orvosai szerint története a csodával egyenlő. Őt és a családját látogattuk meg, Szécsényben. És ha szeretnétek több korababás történetet olvasni, akkor szintén ajánljuk figyelmetekbe Élni akarok című aloldalunkat, melynek cikkei hatalmas sikert arattak nyáron.

Magyar gyerekek, akik elrabolták a szívünket 2016-ban
Végül de nem utolsósorban szeretnénk felidézni a nyár talán legkedvesebb történetét. A főszereplő a 10 éves Szabó Miki, akire mindenki rendkívül büszke Nyíribronyban, nem véletlenül. A talpraesett, mosolygós fiúcska ugyanis – aki külsőleg és éles eszével is az Indul a bakterház Regős Bendegúzára emlékeztet – három kisbárányt segített világra. És ahogy erről mesélt, attól egyszerűen elolvadtunk.
Magyar gyerekek, akik elrabolták a szívünket 2016-ban

 

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top