Aktuális

Meghalt az olasz Vogue főszerkesztője

Hatvanhat éves korában meghalt Franca Sozzani, aki 28 éven át volt az olasz Vogue főszerkesztője.

Hatvanhat éves korában, egy éven át tartó rákbetegség után elhunyt Franca Sozzani, a nemzetközi divatvilág legendás alakja, aki 1988 óta állt az olasz Vogue élén. “A divat valójában nem a ruhákról szól, hanem az életről” – vallotta. 

Meghalt az olasz Vogue főszerkesztője

Főszerkesztősége alatt a Vogue nemegyszer provokált vitákat. 2008-ban teljesen fekete-fehér számot adott ki, benne kizárólag fekete bőrű modellekkel, ez volt a The Black Issue. Háromszor kellett újranyomni. Három évre rá plus size számot jelentetett meg. Ő volt az első, aki valóságshow-sztárt tett címlapra, Kim Kardashiant, ezzel két évvel megelőzte az amerikai Vogue-ot. 2014-ben, amikor Olaszországban sok szó esett a párkapcsolati erőszakról, egy fotósorozaton késes férfiak elől menekülő nők szerepeltek.

Ugyan a Sozzani-féle Vogue erőteljes volt és hangos, ő maga szolid külsejéről volt ismert, leginkább az ötvenes években divatos bő szoknyákat viselt fehér blúzzal, kis gyémánt fülbevalóval.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top