Aktuális

Berlini merénylet: megnyitották a vásárt, de a gázolót nem találják

Csütörtökön ismét megnyitották Berlinben azt a karácsonyi vásárt, amely ellen hétfőn hajtottak végre terrortámadást. A merénylet gyanúsítottját ugyanakkor továbbra sem találják.

Napvilágot láttak olyan sajtóértesülések, melyek szerint négy olyan embert vettek őrizetbe, akik kapcsolatban álltak a berlini merényletet elkövető Anis Amrival. A német legfőbb ügyészség a Reuters hírügynökségnek adott nyilatkozatában tévesnek nevezte ezeket a híreket, azt ugyanakkor nem cáfolta, hogy a terrorellenes intézkedés részeként valóban elfogtak négy személyt.

Úgy tudni, nemcsak Dortmundban tartottak házkutatásokat, hanem a térségben fekvő Emmerichben található menekültszálláson is, ahol a Németországba menedékkérőként érkezett gyanúsított egy ideig lakott. Több forrás úgy értesült, Berlinben négy újabb helyszínen tartottak razziát a hatóságok, de senkit sem vettek őrizetbe. A merénylőt továbbra sem találják, a nyomravezetőnek 100 ezer eurós díjat ajánlottak.

Berlinben a Breitscheid téren csütörtökön délelőtt újra megnyitották a karácsonyi vásárt, amelyet betonterelőkkel vettek körbe. Az áldozatok iránti tiszteletből lekapcsolták a díszkivilágítást és a hangos zenét is. A téren álló Vilmos császár-emléktemplomban nyitás előtt az árusok imádságot tartottak.

Újranyitott a karácsonyi vásár a Breitscheid téren

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top