Aktuális

Pórul járhatnak az Erzsébet-utalvánnyal a nyugdíjasok

Naponta derülnek ki újabb érdekességek a nyugdíjasoknak karácsonyi ajándékba szánt Erzsébet-utalványról. Tegnap kiderült, hogy a nyugdíjasok nem ismerik az Erzsébet-utalványok felhasználásának szabályait, ma pedig az, hogy akár el is bukhatják az ajándékot, ha nem tudják tíz nap alatt átvenni a postán.

Még mindig nincs minden rendben a nyugdíjasoknak szánt Erzsébet-utalványok körül, amit Orbán Viktor november végén ígért karácsonyi ajándékként a nyugdíjasoknak. Először úgy volt, hogy a kormányhivatalok munkatársai személyesen viszik ki a 10 ezer forint értékű utalványokat, ám ez biztonságtechnikai kérdéseket is felvetett, nem mellesleg a hivatalnokok is zúgolódni kezdtek miatta. Végül a Magyar Posta kezdte el kiszállítani az Erzsébet-utalványokat tartalmazó borítékokat, amikkel sok nyugdíjas csak most találkozott először.

Mivel a tájékoztatólevélből kimaradt, hogy az utalványok csak élelmiszerre válthatók be és azok értékéből a pénztáros visszaadni nem tud, ezért több nyugdíjast ért kellemetlen meglepetésként, amikor a postán vagy a gyógyszertárban nem tudtak fizetni az utalvánnyal.

Ma az inforadio.hu arra hívja fel a figyelmet, hogy azok a nyugdíjasok, akik nem tudják átvenni az Erzsébet-utalványt a postástól, és a postaládába dobott értesítővel 10 napon belül nem keresik fel a postát, könnyen elveszthetik az utalványokat. 10 nap után ugyanis az Országos Nyugdíj-biztosítási Főigazgatóság Nyugdíjfolyósító Igazgatóságánál kell kérvényezni az Erzsébet-utalványok újraküldését. Az újraküldési kérelmeket legkésőbb 2017. február 28-ig lehet benyújtani, ezt követően már nem lehet hozzájutni a 10 ezer forintos Erzsébet-utalványokhoz.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top