Aktuális

Beszorult a sorompók közé, aztán a peronra hajtott a vonat elől

Hétfőn este szorult a vasúti átjáró sorompói közé a személyautó. A sofőr jobb híján a peronra hajtott, mert közben a vonat is feltűnt a síneken.

A gépkocsivezető valószínűleg másfelé bambulhatott, ha nem vette észre a nagyabonyi vasúti megálló melletti átjárónál a tilos jelzést. A sínekre hajtott, de abban a pillanatban a sorompók lezártak és a járművel közéjük szorult.

Aztán helyzete is egyre szorultabbá vált, mert a vonat közben rohamtempóban közelített. Menekülő-útvonal híján úgy döntött, a peron felé veszi az irányt, és a peronra félig felhajtva próbált lehúzódni az érkező vonat elől.

A mozdonyvezető lélekjelenlétének hála, a szerelvényt sikerült megállítani, így nem történt tragédia. Ugyanakkor míg az autót elvontatták a sínekről, a vonat helyett pótlóbuszokkal kellett az utasokat Dióspatony és Dunaszerdahely között szállítani. A járatok a figyelmetlen autós hibájából több mint harminc percet késtek.

A nagyabonyi peronra hajtó sofőr nem úszta meg ennyivel, a rendőrök már a helyszínen megbírságolták a közlekedési szabálysértés elkövetése miatt.

Nagyabonynál szorult a sorompók közé a figyelmetlen autós

(via Parameter.sk)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top