Aktuális

Halálos tömegszerencsétlenség az M3-ason: 3 halott, 28 sérült

Ónos eső miatt lejegesedett több autópályaszakasz az éjszaka Borsod, Heves és Pest megyében, a jegesedéssel érintett szakaszokon balesetek történtek. A legsúlyosabb baleset az M3-as autópályán történt, ahol egy autóbusz felborult, majd több autó belerohant. Az autóbusz 3 utasa a helyszínen meghalt, köztük egy 12 éves fiú. A magyar rendszámú busz a bécsi adventi vásárból tartott hazafelé.

Az elsődleges adatok szerint hárman haltak meg abban a buszbalesetben, amely szombaton éjfél előtt történt az M3-as autópályán Mezőkeresztes és Mezőkövesd között, a Miskolc felé vezető oldalon, a 133-as kilométerszelvénynél. A busz magyar forgalmi rendszámú volt. A jármű balesete után további autók rohantak előbb a buszba, majd egymásnak. Kilenc személyautó és két mikrobusz ütközött. Ezek között magyar, román és ukrán felségjelzésű is van. Az MTI információi szerint a bécsi adventi vásáron jártak az utasok a busszal.

3 halott, sok sérült

Az OMSZ 14 mentőkocsival érkezett a helyszínre, ahol összesen 31 sérültet találtak. “Sajnos közülük egy 13 év körüli fiú, egy 20 év körüli nő és egy 50 év körüli férfi életét nem lehetett megmenteni, hatan súlyosabb, huszonketten könnyebb sérüléseket szereztek” – mondta el Győrfi Pál, az Országos Mentőszolgálat (OMSZ) szóvivője. A sérülteket helyszíni ellátás után a miskolci, az egri és a debreceni kórházakba szállították. 

Fotó: Vajda János / MTI
MTI Fotó: Vajda János 

Jeges volt az út

Helyszíni információk szerint az út burkolata csúszik, a szitáló köd lefagy a hidegben. A helyszínen melegedőbuszokban várakozhatnak azok, akiket nem kellett kórházba szállítani, vagy nem sérültek meg. A Miskolc Városi Közlekedési Zrt. (MVK Zrt.) ugyanis újabb buszokat küld, és ezekkel a járművekkel szállítják őket Miskolcra.

81-en utaztak a buszon

A helyszínelést követően a tűzoltók elkezdik a roncsok eltávolítását az útról.
Egyelőre azonban zajlik a helyszínelés a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság tájékoztatása szerint. Azokat, akik könnyebben sérültek meg, a Miskolci Rendőrkapitányságra szállítják, ahol ellátást kapnak, és pszichológus is segíti őket a történtek feldolgozásában. Továbbra is teljes útzár van érvényben mindkét irányban. Mezőkeresztesnél terelik le, illetve vissza az autópályára az autósokat. Az MTI helyszínen lévő tudósítója szerint sok autó torlódott össze.

MTI Fotó: Vajda János
MTI Fotó: Vajda János

A buszon 81-en utaztak, az összes sérült közülük került ki. Az áldozatok közül ketten debreceniek, az egyik egy 12 éves fiú, a másik egy 44 éves férfi – ők egy lépcsőházban laktak, a harmadik pedig egy 22 éves harsányi lány.

A rendőrség adatai szerint 21 a könnyű sérülést szenvedők száma, négy a súlyos sérülést szenvedőké és hárman a helyszínen hunytak el.

Az M1 reggeli híradója úgy tájékoztatott, hogy az egyik súlyos sérült állapota életveszélyessé vált.

Figyelmeztettek az ónos esőre

A Pest Megyei Rendőr-főkapitányság az éjszaka figyelmeztetést adott ki arról, hogy ónos eső miatt lejegesedett az M3-as autópálya két megyét is érintő szakaszon szombaton a késő esti órákban Borsod-Abaúj-Zemplén, illetve Heves megyében.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top