Aktuális

Lebukott a 101 éves pedofil

Azt gondolta a most 101 éves Ralp Clarke, hogy sosem derülnek majd ki azok a szexuális bűncselekmények, amiket harminc évvel ezelőtt követett el. Tévedett.

Az angol Ralp Clarke szerencsésnek mondhatta magát, megélte a 100. születésnapját is, amiről beszámolt a helyi sajtó. Senki sem tudta róla, hogy harminc-negyven éve több gyermeket is szexuálisan zaklatott, csak az áldozatai, akik közül ketten észrevették a sajtóhírt, és feljelentették a meglett korú pedofilt. A tavaly augusztusi feljelentés után a férfit őrizetbe vette a rendőrség, ügyét a napokban tárgyalta a birminghami koronabíróság. 

Az ügyészség 21 vádpontban találta bűnösnek az egykori teherautó-sofőrt, aki az 1970-es és az 1980-as években követett el szexuális bűncselekményeket gyermekkorú fiúk és lányok sérelmére. A tárgyaláson a számos bűncselekmény közül csak kilencet ismert el, mind a kilenc esetben ugyanaz a gyermekkorú fiú volt a sértett. 

A BBC híradása szerint a 101 éves vádlott különleges bánásmódban részesült a bíróságon. A tárgyalásokat csak délig tartották, hogy ne terheljék nagyon az idős vádlottat, akinek a vádlottak padjába sem kellett beülnie. 

A bíróság az esküdtszék döntése után hétfőn állapítja meg a büntetés mértékét.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top