Aktuális

Háborús bűnökkel vádolja Aszadot a török elnök

Bár a szíriai kormányerők megsértették az aleppói tűzszüneti megállapodást, Törökország mégis azon dolgozik, hogy kimenekülhessenek a civilek és a lázadók a városból.

Recep Tayyip Erdogan török elnök arról beszélt élő adásban kormánytisztviselők előtt, hogy annak ellenére alakítanak ki egy folyosót az Aleppóból menekülők számára, hogy a szíriai kormányerők megsértették a tűzszüneti megállapodást. Beszédét az állami televízió élőben közvetítette. Említette azt is, hogy hamarosan telefonon beszél Vlagyimir Putyin orosz elnökkel a “nagyon törékeny” aleppói helyzet lehetséges megoldásáról.

Törökország befejezte az előkészületeket arra, hogy az Aleppóból elmenekülők a lázadók kezén lévő Idlíb tartományba, illetve Törökországba mehessenek – mondta Recep Tayyip Erdogan.

A török elnök szerint Bassár el-Aszad szíriai elnök nyíltan háborús és emberiesség elleni bűncselekményt követ el. Hol van ilyenkor az ENSZ? – tette fel a kérdést Erdogan.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top