Aktuális

Visszatérhet munkahelyére a Michelle Obamát magassarkús majomnak nevező hivatalnok

Pamela Ramsey Taylor egy kormányzati nonprofit szervezet vezetőjeként dolgozott, amíg rasszista kijelentése miatt fel nem függesztették.

Magasssarkús majomnak nevezte Michelle Obamát egy Facebook-bejegyzésében, Pamela Ramsey Taylort ezért hat hétre felfüggesztették a West Virginiában tevékenykedő Clay County Development Corporation (CCDC) igazgatói posztjáról. A nyugdíjasokat és rászorulókat támogató szervezetet vezető nő Donald Trump választási győzelme után írta a botrányos posztot, amely alá a kisváros polgármestere, Beverly Whaling is egyetértő kommentárt fűzött.

A polgármester azóta lemondott posztjáról, Ramsey Taylor azonban csak hathetes felfüggesztést kapott. Bár nyilvánosan bocsánatot kért az incidens után, több mint kétszázezren írták alá azt az online petíciót, amely lemondásra szólította fel a CCDC éléről.

Ramsey Taylor, a WSAZ hírcsatornának nyilatkozva elmondta, hogy családját és személyesen őt is halálosan megfenyegették az eset után.

A First Lady-t lemajmozó hivatalnokot lemondásra szólították fel
A First Ladyt lemajmozó hivatalnokot lemondásra szólították fel

A Gazette-Mail című lap értesülései szerint Ramsey Taylor még karácsony előtt visszatérhet munkahelyére. West Virginia kormányzói hivatala a CNN-hez eljuttatott közleményben jelezte, hogy felülvizsgálja a CCDC alkalmazottainak szerződéseit.

“West Virginia állam hevesen tiltakozik minden jellegű diszkriminatív vagy zaklató megnyilvánulás ellen” – írta közleményében Earl Ray Tomblin, az állam demokrata kormányzója.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top