Aktuális

Létező veszély a szépségszalon-szindróma

Agyvérzést kapott egy brit férfi két nappal azután, hogy fodrásznál járt. Az orvosok szerint hajmosáskor sérült egy artéria a nyakában, ez okozott bajt később.

Hajmosást és vágást kért egy 45 éves brit férfi egy londoni hajvágó szalonban, ám a hajmosás közben olyannyira megnyúlt a nyaka, hogy két nappal később agyvérzést kapott. A jelenségnek már neve is van: szépségszalon-szindróma. 

Dave Tyler egy üzleti megbeszélést követően összeesett, majd a klinikán az orvosok azt a fura kérdést tették fel neki, hogy járt-e fodrásznál az elmúlt időszakban. A szakértők abból indultak ki, hogy a nyak nyújtogatása közben egy artéria olyannyira megsérült, hogy vérrög keletkezett, ami kiváltotta az agyvérzést. Bár ritka, de a szindróma nem ismeretlen az orvosok előtt, 2000-ben és 2014-ben is feljegyeztek hasonlót. 

A férfi 2011-es agyvérzését követően három hónapig volt kénytelen kórházban maradni, azóta csak bottal tud járni, látásproblémái lettek, és soha többet nem vezethet autót. Tyler ezért beperelte a fodrászszalont, ami peren kívüli megegyezésben 90 ezer font (36,5 millió forint) kártérítést ajánlott fel neki, amit el is fogadott.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top