Aktuális

Szegedi ügyvéd is részt vett a francia-magyar prostitúciós ügyben

Egy szegedi ügyvédet is gyanúsítanak abban a szövevényes magyar-francia prostitúciós ügyben, amelynek kapcsán pénzmosás miatt is eljárást indítottak.

Franciaországban futtatott magyar prostituáltakat a szegedi bűnszervezet, amely ellen már korábban megindult a nyomozás. A főügyészség és a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Irodája csütörtökön pedig egy szegedi ügyvéd irodájában tartott házkutatást.

A nyomozók olyan, ingatlanokkal kapcsolatos szerződéseket foglaltak le, amelyek szerint pénzmosást is végeztek a bűnszervezet tagjai. llyen módon akarták tisztára mosni az illegálisan szerzett bevételeket. A rendőrök az okiratok szerkesztésében és elkészítésében részt vállaló szegedi ügyvédet azért hallgatták ki gyanúsítottként, mert elmulasztotta a pénzmosással kapcsolatos információkat bejelenteni. Az ügyvéd nem tett vallomást, de a gyanúsítással szemben sem élt panasszal.

Idén márciusban egy francia-magyar nyomozócsoport egyéves munkája nyomán tizenkét férfit vettek őrizetbe, és több száz millió forint értékben készpénzt és vagyontárgyakat foglaltak le. A gyanú szerint egy szegedi család és a hozzá kapcsolódó emberek Csongrád megyében beszervezett prostituáltakat futtattak Franciaország több városában, így Bordeaux-ban, Nizzában és Strasbourgban is. Az elmúlt hónapokban Magyarországon több ember ellen indult eljárás prostitúcióból származó illegális jövedelem tisztára mosása miatt.

Szegedi ügyvédet is gyanúsítanak a prostitúciós üggyel
Szegedi ügyvédet is gyanúsítanak a prostitúciós üggyel

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top