Aktuális

Egymilliónál is több ember jelentkezett be a 15 éves lány szülinapi bulijára

Úgy látszik sokan komolyan vették az apa videoüzenetét, amiben mindenkit, de tényleg mindenkit elhívott lánya nagy napjára.

Mexikóban a fiatal lányok 15. születésnapja, a quinceañera komoly dolog, aminek komoly hagyományai vannak. Az ünnep gyökerei egészen az aztékok koráig nyúlik vissza, mikor a lányok nővé érését egy virágokkal és vidámsággal teli ceremónián ünnepelték. A spanyol hódítók megérkezésével a XVI. században sok minden megváltozott: többek között eltiltották a pogány hagyományok gyakorlásától a lakosságot.

Egymilliónál is több ember jelentkezett be a 15 éves lány szülinapi bulijára

A quinceañera szerencsére megúszta a dolgot, mert a hódítók rájöttek, a tradícióban nincs semmi rossz. Azóta is, ha a lányok betöltik a 15. életévüket, szentmisén vesznek részt, ahol hálát adnak Szűz Máriának, majd egy hatalmas banketten vesznek részt a családjukkal együtt.

 Így tesz majd a most még 14 éves Rubi Ibarra Garcia is, akinek családja világraszóló ünnepséget tervez a nagy napra. Hogy a “világraszóló” jelző mennyire nem túlzás, azt jól mutatja, hogy édesapja még egy videóüzenetet is készíttetett, melyben mindenkit meghívott lánya születésnapjára.

Mivel a bulin pénzdíjas lóverseny, számos élőkoncert és nagy eszem-iszom lesz majd, a bulira nemcsak a barátok és ismerősök jelentkeztek be, de vadidegen érdeklődök is a világ minden tájáról. Jelenleg legalább egymillióan jelezték, hogy ott lesznek Rubi születésnapján, ezért a BBC értesülése szerint a fiatal lány szülővárosának rendőrei is készülnek az ünnepségre.

Az apa egyébként a brit hírcsatorna kérdésére elárulta, a videóüzenetben közzétett meghívót igazából csak a közvetlen környezetüknek szánta volna.

 

Olvass még többet különleges születésnapi bulikról az NLCafé oldalán: 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top