Aktuális

Ennél már nincs lejjebb – Szexképekért cserébe kaptak hitelt a lányok

Magukról készült meztelen képekkel és videókkal is fizethették hitelüket egy kínai hitelközvetítő oldalon a nők. A róluk készült pornográf felvételek most szivárogtak ki az internetre, és egész Kína háborog.

Közel 170 17–23 éves, főként főiskolás és egyetemista kínai nő kompromittáló felvételeit tartalmazó fájl került ki egy kínai pénzügyi közösségi oldalra, ahol a felhasználók egymásnak adhatnak kölcsön pénzt. A felvételeken látható meztelen, vagy épp maszturbációt végző nők a nekik hitelezőknek küldték magukról a meztelen fényképeket és videókat, hogy a kért kölcsönt megkapják, vagy haladékot kérjenek az egyre magasabb törlesztőrészlet befizetéséhez.

A dokumentumok szerint a lányok ötvenezer és egymillió forint értékű jüan kölcsönt vettek fel, öt hét és kilenc hónap közti időszakra, a kamatok pedig a heti 15%-ot is elérhették. Az efféle hitelközvetítő oldalak azért népszerűek, mert sokan nem vehetnek fel hitelt a bankoktól, itt viszont a fotók elküldése után perceken belül megérkezik a hitelösszeg a számlára.

South China Morning Post

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top