Aktuális

Késik a Heim Pál kórház dolgozóinak fizetése

A Heim Pál Gyermekkórház dolgozói közül sokaknak okoz komoly gondot, hogy nem jött meg időben a fizetés.

Napok óta késik a Heim Pál Gyermekkórház dolgozóinak fizetése – számolt be az RTL Klub Híradója. Az intézményben 2-áig szokták megkapni a fizetésüket, ez azonban ebben a hónapban nem történt meg. A munka törvénykönyve szerint a munkáltatónak 10-éig kell fizetnie.

Az alacsony jövedelmű dolgozók közül sokaknak gondot jelent, hogy késik a fizetés, vannak, akik a számláikat nem tudják befizetni, vagy épp a bérletüket nem tudják megvenni emiatt, de közeleg a karácsony, arra is vásárolnának már.

A témával kapcsolatban az Állami Számvevőszék a következő közölte az NLCaféval: “Az Állami Számvevőszék (…) az Országgyűlés legfőbb pénzügyi és gazdasági ellenőrző szerve, amely az Országgyűlésnek alárendelve látja el feladatát. (…) Az Állami Számvevőszék feladat- és hatáskörébe nem tartozik fizetések folyósítása, továbbá ennek megfelelően az RTL nem kereste meg az Állami Számvevőszéket a novemberi munkabérek folyósításával kapcsolatosan.”

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top