Aktuális

Érdi Mária legyőzte az olimpiai bajnokot

A riói olimpiát is megjárt 18 éves Érdi Mária elképesztően hasít az Ausztráliában megrendezett vitorlás-világkupán. Nagyon közel jár élete legjobb eredményéhez. De azt máris elmondhatja, legyőzte az olimpiai bajnok, Marit Bouwmeestert.

A Laser Radial versenysorozatban induló 18 éves Érdi Mária a Rióban olimpiai bajnok holland Marit Bouwmeester és az ausztrál Ashley Stoddard előtt nyerte meg a Melbourne-ben rendezett vitorlás-világkupa harmadik futamát, a negyediken picit visszacsúszva, a negyedik helyen ért célba.

Elképesztően sikeres szereplésével a magyar versenyző – aki a rövidesen kezdődő ifjúsági világbajnokságra is készül – eredményével a negyedik helyre lépett előre az összetett versenyben.

A Rióban rajt-cél győzelmet aratott Érdi Mária korábban is nyert már világkupaversenyen futamot. Tavaly, élete első szereplésének utolsó futamán győzött Palma de Mallorcán, míg idén júniusban Portland-Weymouth vizein nyert.

Érdi Mária 2016-ban az Ausztráliában rendezett záró fordulón kívül a korábbi négy versenyből három világkupa-állomáson ült hajóba, Hyeresben 13., Weymouthban és Csingtaóban pedig egyaránt a nyolcadik helyen végzett összetettben. Ez a mostani negyedik hely magasan a legjobb eredmény a még mindig nagyon fiatal versenyzőnő életében.

Világkupa futamot nyert Érdi Mária
Világkupafutamot nyert Érdi Mária

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top