Aktuális

Már 36 halálos áldozata van a hétvégi raktártűznek

Ahogy a tűzoltók számítottak rá, egyre több holttest kerül elő annak a kaliforniai raktárnak a romjai közül, amely a hétvégén vált a lángok martalékává Oaklandben.

A lángok péntekről szombatra virradó éjjel csaptak fel, az épületben pedig nem volt korszerű tűzoltó berendezés, ezért a tűz hamar elharapózott. Az eset azért különösen súlyos, mert a raktárban éppen rendezvényt tartottak, ezért az épület tömve volt. A raktárban a The Ghost Ship nevű művésztelep működött, amely igen népszerű volt a környékbeli kreatívok között.

A CNN értesülései szerint most már biztos, hogy legalább 36 ember lelte halálát a lángok között, amelyet a kaliforniai Oakland legsúlyosabb tűzesetének tartanak. A halottak között legalább egy 17 éves fiatal is szerepel, akinek a nevét életkora miatt nem hozzák nyilvánosságra.

A tűz annyira gyorsan terjedt, hogy a környékbelieknek még arra sem volt ideje, hogy a raktárhoz siessenek segítséget nyújtani, mivel akkor a lángok már annyira tomboltak, hogy nem lehetett biztonságosan megközelíteni az épületet.

“Ahogy kiléptem az épületből, mindenhol a lángnyelveket láttam, hátrafordultam, de már csak füst gomolygott mindenütt” – nyilatkozta a CNN-nek Jose Avalos, aki egy a raktárban berendezett loft lakásban lakott.

A hatóságok szerint hetekig tarthat az áldozatok azonosítása, DNS-minták és fogászati felvételek alapján. Melinda Drayton oaklandi tűzoltóparancsnok elmondta, hogy a tűzoltók szó szerint vödrönként távolítják el a romokat a helyszínről, miközben áldozatok után kutatnak.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top