Aktuális

Tömegek szeretnének a börtönbe kerülni hazánkban

Eddig több mint négyezren jelentkeztek a büntetés-végrehajtás (BV) toborzására. Ennek dacára továbbra is keresi új munkatársait a BV.

November végéig 4217 jelentkezés történt, egy átlagos napon csaknem százan érdeklődnek a toborzóirodákban. A jelentkezők fizikai állapotfelmérésen, pszichikai és egészségügyi alkalmassági vizsgálatokon vesznek részt – jelenleg is. A büntetés-végrehajtáshoz 2500 új munkatársat vesznek föl  2018-ig. A következő években Kunmadarason ezerfős, Békésen, Hevesen, Komádiban Ózdon, Kemecsén, Csengerben és Komlón pedig ötszáz fő elhelyezésére szolgáló börtön épülhet.

Tömegek szeretnének a börtönbe kerülni hazánkban

A Büntetés-végrehajtás Országos Parancsnokságának (BVOP) szóvivője, Orosz Zoltán elmondta: harmadával bővül a büntetés-végrehajtás személyi állományának létszáma. 

“Smasszer” lehet, aki magyar állampolgár és állandó belföldi lakóhellyel rendelkezik, betöltötte 18. életévét, legalább érettségivel rendelkezik, büntetlen előéletű, egészségileg, pszichikailag és fizikailag alkalmas a szolgálatra. A jelentkezés felső korhatára 55 év.
2017 januárjában kezdődik el a pályázók hét hónapos szakmai képzése. Aki a büntetés-végrehajtásnál szeretne dolgozni, még jelentkezhet a toborzóirodákban, illetve elküldheti önéletrajzát a toborzas@bv.gov.hu e-mail címre vagy a Büntetés-végrehajtás Országos Parancsnokságára, a Budapest 1054, Steindl Imre utca 8. szám alá. Az érdeklődők hétköznapokon 06-1-301-8150-es telefonszámon kaphatnak információt.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top