Aktuális

Tragédiává vált a nyúli vonatbaleset

Nem élte túl az éjszakát a tegnapi nyúli vonatbaleset egyetlen sérültje, akit a baleset után a helyszínen újra kellett éleszteni.

Meghalt az éjszaka a tegnapi nyúli vonatbaleset egyetlen sérültje. A tolatásvezetőt a balesete után újra kellett éleszteni, súlyos hasi és lágyéksérüléseket szenvedett. A vonatbaleset tegnap történt Nyúlon, egy biztosítóberendezés nélküli vasúti átjáróban, amit csak stoptábla és andráskereszt véd. A MÁV korábban úgy tájékoztatott, hogy a gabonaszállító kamion megállás nélkül hajtott a sínekre, a mozdony – ami gázolajjal teli tartályvagonokat húzott – a kamion közepét kapta el.

MTI Fotó: Krizsán Csaba
MTI Fotó: Krizsán Csaba

Az ütközés ereje akkora volt, hogy a mozdony eleje összeroncsolódott, a vonat két tengelye leugrott a sínről, és kettétört a kamion pótkocsija. A vasúti pályát mintegy kétszáz méteren kell helyreállítani. 

A balesetben csak a tolatásvezető sérült meg, aki a mozdonyban utazott a baleset idején. A masiniszta és a kamion sofőrje sértetlenül úszták meg a balesetet. 

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top