Aktuális

Cirque du Soleil – Varekai…

Egy varázslatos erdőben, 10 méteres aranyfákkal díszített színpadon játszódik a Cirque du Soleil legújabb Budapestre látogató előadása, a Varekai.

Felejts el mindent, amit eddig a cirkuszról gondoltál. A Cirque du Soleil Varekai előadása ugyanis hamarosan Budapestre érkezik. A Varekai nem sok, egymástól független cirkuszi produkció zanzásítása, hanem egy csodálatos, összefüggő történet. Az előadás alatt egy vulkán tetején található, titokzatos erdőbe kerülnek a nézők. Ez a világ tele van fantasztikus teremtményekkel, itt tényleg bármi lehetséges. Találkozhatunk például kardtáncosokkal, tűzmadárnak öltözött akrobatákkal, arany és fehér ruhában pompázó, bátor és nagyon fiatal légtornászokkal és a darab főszereplőjével Ikarusszal is…

Cirque du Soleil - Varekai...

A varázslatos erdőben játszódó történet szereplői, egytől egyig látványos és lenyűgöző produkcióval segítik a nézőket abban, hogy megértsék a cselekményt. A látványvilág valóban egy mesebeli erdőt tár elénk. A ruhákat Eiko Ishioka tervezte, aki közel 33 ezer órát dolgozott rajtuk a csapatával. A Varekai előadásához összesen 600 jelmez, cipő, paróka, kalap és egyéb kiegészítő készült. A ruhákban dominálnak a piros, zöld és fehér színek. A jelmezekhez illeszkedő sminkeket egy szereplőnek közel 45 perc alatt készítik el a sminkesek.

Cirque du Soleil - Varekai...

Varekai aranyerdeje 300 “fából” áll, amelyek 4,5-10,5 méter magasak. Az alkotók azt ígérik, hogy egy igazi titokzatos erdőben találhatjuk magunkat az előadás alatt. Ezt nemcsak a bámulatos díszletnek, a játéknak és kosztümöknek köszönhetjük, de a zenének is. A dalokban felfedezhetünk hawaii stílusú rituális zenéket, ősi dallamokat és többfajta népzenét is.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top