Aktuális

Márciusban lesz jogerős ítélet a lúgos orvos ügyében

Ma csak iratismertetés volt a Fővárosi Ítélőtáblán a lúgos támadással vádolt orvos másodfokú eljárásában, az ügyben várhatóan jövő márciusban hirdet ítéletet az ítélőtábla.

Csak ötven újságírót és civilt engedtek be a tárgyalóterembe a Fővárosi Ítélőtáblán, ahol péntek délelőtt tartották a lúgos támadással vádolt orvos másodfokú eljárásnak első napját, miután a férfit első fokon nem jogerősen négy év börtönbüntetésre ítélték. A tárgyaláson jelen volt az orvos és volt barátnője is, akit a vád szerint 2013-ban lúggal leöntött.

A tárgyaláson ma csak iratismertetés volt, az eljáró tanács elnöke, Máziné Szepesi Erzsébet közölte: várhatóan 2017. március 10-én lesz határozathirdetés, ezt megelőzően február 24-én tárgyalást tartanak, akkor a tervek szerint a másodfokú bíróság felveszi a szükséges bizonyítást, továbbá elhangozhatnak majd a perbeszédek.

A férfi 2013. március 12-én reggel földre teperte, zsineggel megkötözte és kábítóinjekcióval combon szúrta szeretőjét, majd lúggal öntötte le a nő nemi szervét, és szőnyegbe csavarta testét. B. Krisztiánt a rendőrség őrizetbe vette, de szabadlábra helyezték, tettéért pedig életveszélyt okozó testi sértéssel vádolják.

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top