Aktuális

Metró helyett hajóval utazhatunk a Kossuth térre

A Kossuth téri metróállomás lezárásának három hónapja alatt hajóval is segíti a BKK a tömegközlekedést. A 2-es metró kieső szakaszán december 3-tól pótlóbuszok is közlekednek.

A Műszaki és Természettudományi Egyesületek Szövetsége (MTESZ) székházának bontási munkálatai miatt 2016. december 3-tól, vagyis a jövő héten szombattól három hónapon keresztül – március elejéig – a 2-es metró szerelvényei megállás nélkül haladnak át a Kossuth téri állomáson. A teret az M2A jelű pótlóbusszal érhetik el az utasok, amely a Kossuth tér és a Deák Ferenc tér között közlekedik.

A BKK a Kossuth térre jutást hajójáratokkal is segíteni szeretné. Így a Batthyány térről D2 jelzésű ingahajóval is megközelíthető lesz a Kossuth tér, ahová a pótlóbuszokon és a hajójáratokon túl a 2-es villamossal, a 15-ös és a 115-ös autóbuszokkal, a 70-es és a 78-as trolibuszokkal is el lehet majd jutni. Némi gyaloglással az Arany János utcától vagy a Nyugati pályaudvarról a 3-as metróval is megközelíthető a tér, de a 9-es és 105-ös autóbuszok, vagy a 72-es és 73-as trolik is a közelben állnak meg.

A hajók mellett pótlóbuszok közlekednek a Kossuth tér és a Deák tér között

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top