Aktuális

Mint a filmekben – juhokra támadtak éjszaka a farkasok

Farkasfalka támadott meg a juhnyájat Erdélyben. A Hargita megyei kistelepülés közelében negyven juhot pusztítottak el a ragadozók, további harminc állatot pedig nem talál a gazdájuk, akinek a támadás komoly anyagi kárt okozott.

A farkasok éjszaka támadtak az akolban pihenő 150 állatra. A 70 éves gazda, Antal Béla szerint előfordult már, hogy a juhnyájból farkas vagy medve egy-egy példányt leölt, de ekkora kárt még sosem okoztak neki. 81 juhot a gazda és a szomszédok vissza tudtak terelni, harminc ugyanakkor eltűnt azt követően, hogy kiszabadultak az akolból. A farkasok negyven birkát leöltek. 

Hargita megyében a statisztikák alapján körülbelül ötszáz farkas él, szakemberek úgy gondolják, számuk valamivel alacsonyabb, hiszen a farkasok mozgástere nagyon nagy, sokat mozognak, ezért nehéz pontosan meghatározni a számukat. 

Erdély Hargita megyéjében idén már száznyolcvan alkalommal okoztak károkat a vadállatok. A legtöbb támadás medvéknek, farkasoknak és a vaddisznóknak tulajdonítható.

Juhokat faltak föl a farkasok
Juhokat faltak föl a farkasok

Hargita megyében gyakori a farkastámadás

(Agerpres)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top