Aktuális

Láttad ezt az elkóborolt whippetet? Szerbiába tart!

Még mindig nem sikerült a nyomára akadni Lola kutyának, aki sukorói gazdáitól szökött meg két napja. Gazdái szerint a bizalmatlanságra hajlamos whippet fajtájú ebnek nem volt még elég ideje, hogy megszokjon náluk, ezért vehette nyakába az országot.

Kétségbeesetten keresik Lolát a whippet fajtájú kis angol agár gazdái. Lauschmann Ildikó és családja már három napja nem alszik, a környező erdőket és mezőgazdasági utakat járják, hátha felbukkan Lola. A kutya egy kétéves whippet, ami legendásan bizalmatlan fajta. A szóban forgó példány egy szerbiai tenyészetből került két hete Sukoróra Ildikókéhoz.

“Minden remekül ment, amíg véletlenül egy ajtóval több maradt nyitva a kelleténél, és Lola elszökött” – ezt már fáradtságtól és kimerültségtől remegő hangon mondja a telefonba Ildikó, mikor a szökés körülményeiről kérdezem. Azóta a család mindent bevetett, beindult a közösségi média, szaporodtak a megosztások és elkezdtek az első információk is érkezni Lolával kapcsolatban. Valaki a gárdonyi Aldi melletti csatorna partján látta a kisméretű kutyát.

Ildikóéknak közben az a rossz gondolatuk támadt, hogy Lola haza akar menni Szerbiába, az ottani gazdájához. Feltevésüket alátámasztja, hogy ma dél körül már Baracs és Nagyvenyim között látták a kutyát a Duna-parton sétálni, ám mire Ildikóék odaértek, eltűnt.

Lola, az eltűnt whippet
Lola, az eltűnt whippet

Most a dunaújvárosi kutyások fogtak össze, hogy megkeressék Lolát. Ildikó szerint kérdés, hogy valóban az ő kutyájukat látták-e. Ha igen, és sikerül megtalálni, akkor visszaviszik a tenyésztőnek Szerbiába, aki majd tavasszal kárpótolja őket egy kis whippettel. De az is elképzelhető, hogy nem Lolát látták a Duna-parton és esze ágába sincs Szerbiába menni, csak kalandozik egyet a Velencei-tó körül.

Tehát aki látta a képen látható, Lola névre hallgató törpeagarat, az hívja Ildikót a 06 30 9972976-os telefonszámon. 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top