Aktuális

Gyurta: Nincs rend a magyar úszás körül – frissítve

Miután tegnap Hosszú Katinka felszólította Gyárfás Tamást a lemondásra, megszólalt az ügyben Gyurta Dániel is. Bár az ő véleménye nem olyan karakán, mint úszótársáé, mégis egyetért a nyílt levéllel.

Mialatt Gyárfás Tamás nem mondott le a Magyar Úszó Szövetség elnöki tisztségéről, Gyurta Dániel a 24.hu-nak fejtette ki bővebben, mit is gondol Hosszú Katinka tegnapi nyílt leveléről. Gyurta szerin sok olyan dolgot érintett tegnap Katinka levele, ami az úszók többségének ismerős, de nem tudnak róla beszélni. Az aranyérmes olimpikon abban bízik, hogy a személyes érdekek helyett a sportolók érdekeit figyelembe vevő döntéseket hoz majd a sportvezetés.

“Sajnálatosnak tartom, hogy szeretett sportágam a botrányok miatt rendszeresen címlapon van az utóbbi időben. Hosszú Katinka tegnapi nyilatkozatában sajnos sok olyan meglátás van, ami minden úszó számára ismerős, még ha ezekről nyíltan nem is tudnak beszélni. Az látszik, hogy nincs rend a magyar úszás körül, és a legszomorúbb, hogy az úszók – akikről az egésznek szólnia kellene – látják ennek kárát. A 2017-es vb-re készülve ez különösen ártalmas, hiszen ez a hazai világverseny lehetne nekem és sok sportolótársamnak is karrierünk csúcspontja. Abban tudok bízni, hogy rövid időn belül olyan döntések születnek a sportvezetésben, amelyek ezen a téren változást hoznak, és amelyek a személyes érdekekkel szemben a medencébe csobbanók érdekeit veszik majd figyelembe” – nyilatkozta Gyurta Dániel a 24.hu-nak.

Frissítve: 

Hargitay András szövetségi kapitány szerint viszont Gyurta nem akar közös álláspontra helyezkedni Hosszú Katinkával:

“Dani maga hívott fel a délután folyamán, és tisztáztuk, hogy Hosszú Katinka közleményét illetően milyen nyilatkozatot tett – mondta az MTI-nek Hargitay András. – Dani elmondta, nem kíván Katinkával közös álláspontra helyezkedni. Ő annyit mondott, hogy mint az élet bármely területén, az úszósportban is mindig van min javítani, de egyáltalán nem áll szándékában leváltani az elnököt. Egy vágya van, hogy legjobb tudása szerint, a tőle megszokott szinten készüljön” – mondta.

Frissítve 2:

Közösségi oldalán Gyurta szerda este újra megosztotta a 24.hu oldalon megjelent nyilatkozatot:

 “Sajnálatosnak tartom, hogy szeretett sportágam a botrányok miatt rendszeresen címlapon van az utóbbi időben. Hosszú Katinka tegnapi nyilatkozatában sajnos sok olyan meglátás van, ami minden úszó számára ismerős, még ha ezekről nyíltan nem is tudnak beszélni. Az látszik, hogy nincs rend a magyar úszás körül, és a legszomorúbb, hogy az úszók – akikről az egésznek szólnia kellene – látják ennek kárát. A 2017-es vb-re készülve ez különösen ártalmas, hiszen ez a hazai világverseny lehetne nekem és sok sportolótársamnak is karrierünk csúcspontja. Abban tudok bízni, hogy rövid időn belül olyan döntések születnek a sportvezetésben, amelyek ezen a téren változást hoznak, és amelyek a személyes érdekekkel szemben a medencébe csobbanók érdekeit veszik majd figyelembe.”

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top