Aktuális

Gyárfás beolvasott Hosszú Katinkának

A Magyar Úszószövetség cáfolja mindazt, amivel Hosszú Katinka megvádolta őket keddi nyílt levelében. Szerintük az úszónő viselkedése a sikerei miatt változott meg.

Hosszú Katinka a Facebookon-oldalán közzétett nyílt levelében tegnap arra szólította fel a Magyar Úszószövetség elnökét, Gyárfás Tamást, hogy mondjon le a posztjáról.

Az úszószövetség szintén a Facebookon tette közzé válaszát, melyben közölték: értetlenül állnak Hosszú Katinka újabb megnyilvánulása előtt.

Azt állítják, hogy a súlyos kritikák, melyeket Hosszú Katinka megfogalmazott, megalapozatlanok.
“Tavaly ilyenkor azért szólalt fel, hogy nincs külön masszőrje, öltözője, nem áll rendelkezésre megfelelő videó-elemző rendszer. A MÚSZ az első két felvetést cáfolta, a videórendszert hamarosan beszerezte, működésbe állította, ám azt a bajnoknő egyetlenegyszer sem vette igénybe” – írták.

 

Szerintük ahogy sokasodtak Hosszú Katinka sikerei, úgy változott meg a sportág szakvezetőivel szembeni viselkedése.

Mint fogalmaznak: “a Magyar Olimpiai Bizottság ösztönzésére a sorozatos, méltatlan kritikák ellenére a MÚSZ hátrább lépett, a sikerek érdekében nem szállt vitába a versenyző-edző párossal. Hogy ez az álláspont helyes volt, azt igazolták a csodálatos riói győzelmek, a három arany és az egy ezüstérem. Ezt követően a szövetségi kapitány valamennyi nyilatkozatában méltatta Katinka helytállását, hangsúlyozta, nyitott a megbékélésre, a harmonikus együttműködés érdekében a szövetség bármely kérésének kész eleget tenni.”

Tagadják azt is, miszerint 2008-ban Gyárfás Tamás arra ösztönözte volna Hosszú Katinkát, hagyja abba a versenyzést. 

A válaszban megemlítik, hogy bár a sors ajándéka, hogy Hosszú Katinka találkozott Shane Tusuppal, akivel bámulatos eredményeket értek el, ugyanakkor számos nemzetközi tekintélyű tisztviselő, versenyrendező egyre több alkalommal panaszkodik az edző viselkedésével kapcsolatban.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top