Aktuális

Lemondásra szólítja fel Gyárfást Hosszú Katinka

Facebookon-oldalán közzétett nyílt levélben szólítja fel Hosszú Katinka a Magyar Úszószövetség elnökét, Gyárfás Tamást, hogy mondjon le a posztjáról.

Holnap hivatalosan is csapatot hirdet a Magyar Úszószövetség a kanadai rövidpályás úszó világbajnokságra, így lesz lehetősége Gyárfás Tamásnak reagálnia Hosszú Katinka nyílt levelére, amit bizonyára már ő is olvasott az olimpiai bajnoknő Facebook-oldalán.

Katinka azért szólalt meg ismét, mert Gyárfás Tamás nyilatkozataiból úgy tűnt, hogy normalizálódott kettejük között a viszony, ami akkor mérgesedett el igazán, amikor Hosszú Katinka széttépte a szövetség támogatói szerződését.

“Teljes mértékben értetlenül állok Gyárfás Tamás nyilatkozatai előtt, miszerint minden a legnagyobb rendben van köztünk. A szövetséggel való viszonyom továbbra is változatlan. Gyárfás Tamás volt az első, aki 2008-ban azt mondta, hagyjam abba az úszást és vonuljak vissza. Ha rajta múlik, Magyarország a riói olimpiáról 3 arany- és egy ezüstéremmel kevesebbel tért volna haza. Idén januártól teljes mértékben egyedül, a szövetség segítsége nélkül edzettem” – kezdi nyílt levelét a Facebookon.

Katinkánál az ütötte ki a biztosítékot, hogy Gyárfás és az úszószövetség az úszók eredményeit a saját érdemeiként kommunikálja, és hivatkozási alapként használja fel arra, hogy a szövetség kemény munkája nélkül nem lenne világversenyek otthona Magyarország. Hosszú szerint a lényeg egyáltalán nem az úszáson, még kevésbé az úszókon van, hanem az egész rendszer érdekek mentén szövődik.

Arról nem is beszélve, hogy továbbra sem állnak rendelkezésre a felkészüléshez szükséges körülmények, helyette a szövetség ígéretekkel és megfélemlítéssel tart sakkban úszókat és teljes klubokat – írja levelében Hosszú Katinka.

Levele végén a magyar úszás legártalmasabb tényezőjének nevezi Gyárfás Tamást, és arra kéri, hogy ha valóban fontos számára a magyar úszás, akkor mondjon le.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top