Aktuális

Jön a viharos szél, figyelmeztetést adtak ki

Helyenként 70-80 kilométeres széllökések várhatók, amire már nemcsak a meteorológusok, de a katasztrófavédők is figyelmeztetnek.

Citromsárga, vagyis elsőfokú figyelmeztetést adott ki az Országos Meteorológiai Szolgálat három megyére (Borsod-Abaúj Zemplén, Hajdú-Bihar és Szabolcs-Szatmár-Bereg), illetve külön, elsőfokú riasztást észak-keleti járásokra a várható szélviharok miatt. A figyelmeztetés szerint a legerősebb széllökések meghaladhatják majd a 70-80 km/órát is.

Kép forrása: Thinkstock
Kép forrása: Thinkstock

Vasárnap egyébként általában napos, gyengén felhős idő várható. Nemcsak a Dunántúlon, hanem a Dunától keletre is mind nagyobb területen csökken majd a felhőzet, és hosszabb-rövidebb időre kisüt a nap. Az északkeleti tájakon estig borult marad az ég, kisebb havazás is lehet. A hőmérséklet 1 és 5 fok között várható, késő este -3 és +1 fok közé hűl a levegő.

Ezzel szemben hétfőn kissé felhős lesz az ég. Számottevő csapadék nem várható, de az északkeleti határnál gyenge havazás előfordulhat. Többnyire mérsékelt lesz a légmozgás, csak keleten élénkül meg az északi szél. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 0 és -7, a legmagasabb nappali hőmérséklet 1 és 7 fok között valószínű.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top