Aktuális

Ekkora hó ömlött Sopronra – videó

Jelentős hótakaró is kialakulhat a Dunántúl nyugati felén – ígéri a meteorológia. Ahol nem havazik, ott esni fog.

Sopronba az éjjel megérkezett a havazás. Az alábbi felvételen az látszik, mennyi hó esett éjszaka.

Szombaton egyébként túlnyomóan borult lesz az ég, csak este a Nyugat-Dunántúlon kezdődik el a felhőzet felszakadozása. Országszerte várható eső, zápor, ami előbb a dunántúli hegyekben, este a Dunántúl alacsonyabb részein és északkeleten is havas esőbe, havazásba vált át. 

A Dunántúlon és a középső országrészben több helyen 20-30 mm-t meghaladó mennyiségű csapadék valószínű. Késő estig síkvidéken összefüggő – bizonytalan vastagságú – hórétegre a legnagyobb esély a Dunántúl nyugati felén van, ugyanakkor a magasabban fekvő dunántúli területeken jelentős hótakaró is létrejöhet. Az északi, északkeleti szél többfelé megerősödik, a Dunántúlon és északkeleten viharos széllökések is lehetnek.

Ekkora hó ömlött Sopronra – videó

Ez a Dunántúl magasabban fekvő részein és az Alpokalján hófúvást okozhat. A legmagasabb nappali hőmérséklet 1 és 9 fok között alakul, a Dunántúl nyugati részén lesz a leghidegebb. Késő estére 0, +5 fok közé hűl le a levegő – írja a kiderult.hu.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top