Aktuális

Elképesztő tervek a Citadella hasznosítására

Igen merész tervek is érkeztek a Citadella és a Gellért-hegy hasznosítására kiírt ötletpályázatra. A legmenőbbeket hárommillió forintért vette meg a kiíró. Lehet, hogy hullámvasutazni fogunk a Citadellából a budai Várba?

Lezárult a Citadella és a Gellért-hegy hasznosítására kiírt ötletpályázat, amire az átlagos tervek mellett igen merész elképzelések is érkeztek. A 68 pályaműből 14-et értékelt a Lechner Tudásközpont. Ezek közül hármat három-hárommillió forintért, míg 11-et egyenként egymillió forintért vásárolt meg. A pályázaton bárki indulhatott, amiből az következik, hogy a tervekből inkább csak inspirálódni fognak a végső döntés meghozatala előtt.

Ettől függetlenül érdemes átlapozni a gellerthegypalyazat.hu-n elérhető terveket. A három kiemelt pályamű egyike hullámvasút jellegű eszközzel, egy másik barlangvasúttal, míg a harmadik drótkötélpályával kötné össze a Citadellát a budai Várral.

Hullámvasút jellegű közlekedési eszköz a Citadella és a Várhegy között:

Hubayné dr. Horváth Nóra és tsai.
Hubayné dr. Horváth Nóra és tsai. – Fotó: gellerthegypalyazat.hu / Lechner Tudásközpont

A drótkötélpálya a Várnegyedből a Citadellához:

Boda István és Iszak Bálint
Boda István és Iszak Bálint – Fotó: gellerthegypalyazat.hu / Lechner Tudásközpont

Barlangvasút a Citadellából:

Palotai Tamás és tsai.
Palotai Tamás és tsai. – Fotó: gellerthegypalyazat.hu / Lechner Tudásközpont

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top