Aktuális

A hószántól az íjazásig – így éltek a 20. század elnökfeleségei

Jackie Kennedy elegánsan siklik egy hatalmas szánnal a havon. Mamie Eisenhower bemutatja az kor összes létező csinos ruháját. Nézegessetek régi felvételeken elnökfeleségeket.

Most már biztos, hogy Donald Trump nyerte az amerikai elnökválasztást, így a felesége, Melania Trump lesz a first lady, aki a kifutóról került a Fehér Házba. Azt mondja Betty Ford és Jackie Kennedy nyomdokaiba szeretne lépni. Annyi biztos, hogy Michelle Obama után elég nehéz feladata lesz, de majd meglátjuk, milyen elnökfeleség lesz az annyira nem okos Melania Trump. A British Pathé gyűjteményében találtam ezeket a régi felvételeket arról, hogyan éltek a 20. században az amerikai elnökfeleségek. Gyönyörű ruhákban tündökölnek, indiánokkal nyilaznak, lovagolnak, beszédeket mondanak. Nekem mindig az a legérdekesebb az egészben, hogy vajon a felszín alatt mit éreztek, milyen volt a viszonyuk a férjükkel, és hogy boldoggá tette-e őket a kötelező rivaldafény.

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top