nlc-logo

Engedélyezi, hogy az nlcafe.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.

Ez van!
Teréz körúti robbantás: elmeorvos vizsgálja P. Lászlót

Teréz körúti robbantás: elmeorvos vizsgálja P. Lászlót

Egyelőre még az sem biztos, hogy büntethető a Teréz körúti robbantás elkövetésével gyanúsított P. László.
NLCafé
f Ajánlom

Végleges szakértői véleményekre várnak a Teréz körúti robbantás ügyében nyomozó ügyészek. Ezekből a szakértői véleményekből derül majd ki többek között az is, hogy a pokolgépben azt a robbanóanyagot használta-e az elkövető, amiből a P. László által márciusban Homokkomárom szőlőhegyén vásárolt présház pincéjében találtak két kilogrammnyit. Amennyiben a két robbanóanyag összetétele egyezik, az újabb, közvetett bizonyítékot jelent P. László bűnösségét illetően – írja a Magyar Idők.

A szakértők vizsgálják azt is, hogy az elkövető összeszerelt állapotban vitte-e a robbantás helyszínére a pokolgépet, akkor ugyanis több száz ember életét veszélyeztethette útja során. A nyomozók azonban azt valószínűsítik inkább, hogy a szerkezetet a helyszínen tette üzemképessé. Ezt támasztja alá egy térfigyelő kamera felvétele és az is, hogy a robbanóeszköz maradványain is találtak DNS-nyomokat.

P. Lászlót a napokban várhatóan elmeorvos is megvizsgálja, hiszen ez dönt arról, hogy büntethető-e. A Teréz körúti robbantás elkövetésével gyanúsított férfi eddig megtagadta a vallomástételt.

Megosztás Facebookon