Aktuális

Segíts, ha tudsz – Az NLCafé és az Adjkirály! adománygyűjtő kampányt indít

Egyre többen vannak olyanok, akik nehéz élethelyzetbe kerülnek akár egy betegség, akár munkanélküliség miatt. Sokaknak családi összefogással sikerül túlélniük ezeket a helyzeteket, mások viszont a nyilvánosághoz fordulnak. Ők azt remélik, hogy vannak jóérzésű emberek, akik segítenek. Az Adjkirály egy olyan közösségi oldal, ahol egymásra találhatnak az adományozók és az adománykérők.

Az Adjkirály! elindulásáról először nyár végén írtunk. Olyan kezdeményezésnek gondoljuk, ami sok embernek segíthet, és örülünk, hogy médiapartnerként részt vehetünk a munkájukban. Az együttműködésünk következő lépése, hogy mi is megpróbálunk adományokat gyűjteni az oldalon regisztrált segítségkérőknek az NLCafé Téli fesztiválján. Aki tehát úgy érzi, hogy szívesen adna, elhozhatja a szerkesztőségünkbe az adományát, aki pedig személyesen is akar találkozni az oldal kitalálóival és működtetőivel, az megteheti az NLCafé november huszadikai rendezvényén.

Miért pont az Adjkirály!? 

Már megszokhattátok tőlünk, hogy időről időre olyan cikkeket jelentetünk meg, amely szegény családokat mutat be, vagy olyan betegségekről szól, amely a közvélemény számára ismeretlen, esetleg példaértékű életeket, sorsokat mutat be. A szerkesztőségünkbe ilyenkor özönlenek a felajánlások, de erre nem vagyunk felkészülve, az adományok koordinálása és eljuttatása nem kis feladat. Ráadásul sokakban joggal felmerül, hogy az adománya vajon tényleg eljut-e azokhoz, akiknek szánta. Így hiteles partnert kerestünk erre a feladatra, és az Adjkirály! személyében találtuk meg. Már eddig is sokat dolgoztunk közösen, és örömmel láttuk, hogy létrejön a kapcsolat: a kérések gazdára találnak az oldal segítségével és eljutnak a rászorulókhoz. Ehhez szükség volt az Adjkirály! partneri hálózatára, olyan szakemberekre, akik pontosan tudják és látják, hogy kinek kell a leginkább gyorssegély.

Pintér Pál és Kollár Róbert fotó: Leéb Ádám
Pintér Pál és Kollár Róbert, fotó: Leéb Ádám

Mit gyűjtünk most?

A mostani kampányunk tartós élelmiszert, tisztítószereket és tisztálkodási szereket gyűjt, illetve várunk hálózsákokat és takarókat is a hajléktalanok számára. Az összegyűlt holmit az Adkirály! partnerei osztják szét a rászorulók között.

Segíts, ha tudsz - Az NLCafé és az Adjkirály! adománygyűjtő kampányt indít

Kik a partnerek? 

A Szigetvári Családsegítő: Több mint 30 település tartozik hozzájuk, és ezeken a településeken sok családnak nem könnyű a mindennapokat túlélni. A szakemberek pontosan ismerik a családok helyzetét, igyekeznek segíteni őket abban, hogy ne kallódjanak el, emberhez méltó körülmények között éljenek és neveljék a gyerekeiket. Az adományok egy részét ők osztják majd el a saját körzetükben.

A Tűzoltó Utcai Gyermekklinika Őrzők Alapítványa: Ez az alapítvány elsősorban a kórháznak gyűjt mindenféle olyan eszközre, amelyekre a szűkre szabott keretek között nem jutna pénz, de szükségesek a gyógyításhoz. Mivel náluk olyan gyerekek fordulnak meg nap mint nap, akik igen hosszú időt töltenek el a kórházban, fájdalmas kezeléseken és műtéteken esnek át, sokuk akár évekig is küzd a gyógyulásért az orvosokkal, nővérekkel és a szülőkkel vállvetve. Egy-egy ilyen betegség nemcsak lelkileg, de anyagilag is megterheli a családokat, hiszen az anya vagy apa évekre is kieshet a munkából azért, hogy a gyermekével legyen a kórházban, gyakran a lakhelyüktől távol. Az alapítvány ezért úgy gondolta, hogy az Adjkirály!-on keresztül megpróbál nekik is segíteni, hogy egy kicsit könnyebb legyen az életük.

Az NLCafé és az Adjkirály! adománygyűjtő kampányt indít

Sinka Eszter, a miskolci ápolónő is fontos partnere az Adjkirály!-nak. Eszter a saját lakhelyén szinte intézménnyé vált, hiszen évek óta segíti a rászorulókat, és mindezt szabadidejében, munka mellett teszi. Prügyre és az ottani általános iskolára is ő hívta fel az  Adjkirály! figyelmét, ahol 240 gyerek tanul, és a többségük hátrányos helyzetű.

Az NLCafé és az Adjkirály! adománygyűjtő kampányt indít

A Szent Egyed Közösség: Tagjai többségükben olyan hívő emberek, akik a mindennapi munka és családi élet mellett segítenek rászoruló, beteg, szenvedő embereket. A magyar közösség Budapesten a Gát utcai Kaníziusz Szent Péter templomban tartja esti imádságait szerdán 19 órakor és pénteken 18 órakor. Imádkoznak a betegekért, a magukra hagyott gyerekekért és idősekért, a szegényekért, az éhezőkért, a békéért. A Belváros utcáin élő hajléktalanokat rendszeresen meglátogatják, és segítik őket kisebb-nagyobb problémáik megoldásában. Szociális otthonokban élő időseket és állami gondozott gyerekeket látogatnak rendszeresen, meghallgatják őket, beszélgetnek velük. A felajánlott takarókat és hálózsákokat ők fogják szétosztani a hajléktalanok között.

Az NLCafé és az Adjkirály! adománygyűjtő kampányt indít

Néhány történet, amit az Adjkirály! jóvoltából ismerhettetek meg

Levélcunamit váltott ki a beteg Ricsi és apukája története, és nagyon hamar valóra vált a család három kérése. Ez volt a legelső történet, amit az Adjkirály!- jal közösen osztottunk meg, és a legmerészebb álmunkat is túlszárnyalta az a gyorsaság és segítőkészség, amit az emberek részéről megtapasztaltunk.

Az NLCafé és az Adjkirály! adománygyűjtő kampányt indít

De megismerhettétek Margaritát is, a miskolci kislányt, aki egy rákos megbetegedés miatt veszítette el a lábát, és a kislányát egyedül nevelő anyuka a hosszú és költséges kezelés miatt elveszítette a munkáját és az otthonukat jelentő albérletet is. Hála nektek is,  a kis család helyzete rendeződött, és Margaritának volt hova hazamennie a kórházból.

Kampány az Adjkirállyal - gyűjts te is velünk a rászorulóknak!

Vannak más típusú történetek is: van olyan család, aki időt és figyelmet kért, mert a lakhelyüktől távoli kórházban fekvő családfőt nem tudták eleget látogatni. Ezért a feleség úgy gondolta, hogy jólesne a férjének, ha többször beszélgetne vele valaki a hosszú kezelési idő alatt, és az Adjkirály!-hoz fordult. A csoda ismét megtörtént: a mai napig rendszeresen látogatja a beteg apukát egy fővárosban élő önkéntes segítő, ezzel is segítve a gyógyulását.

Az NLCafé és az Adjkirály! adománygyűjtő kampányt indít
Beszélgetőpartnert keresett és talált férjének, aki súlyos beteg

Ha te is úgy érzed, hogy van időd és kedved másoknak segíteni, ne habozz, látogass el az Adjkirály! oldalára, hátha eléd jön egy testhez álló kérés. Ha pedig úgy gondolod, hogy olyasmit adnál, amit mi is továbbíthatunk, akkor hozd el a szerkesztőségünkbe (1037, Budapest, Montevideo u. 9.) az adományaidat, vagy a Millenáris B épületébe november 20-án, az NLCafé Téli fesztiváljának a napján, és mi célba juttatjuk azt. A következő két hétben részletesen is bemutatjuk majd az Adjkirály! partnereit, így jobban beleláthatsz majd a munkájukba. Ne feledd: segíteni jó, és ez nem a pénzről szól. Bármikor kerülhet bármelyikünk olyan élethelyzetbe, amikor jól jöhet egy másik ember segítsége, legyen ez egy takaró, egy csomag pipereholmi vagy egy látogatás.

 Még több segítség: 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top