Aktuális

Fegyvert fogott a diákokra a részeg biztonsági őr

Éles lőfegyverrel fenyegetve kísért haza az iskolából két diákot egy ittas biztonsági őr Lőrincziben, aki ellen letöltendő börtönbüntetést kért az ügyészség.

Egy 38-as kaliberű forgótáras pisztollyal a földre fektetett két diákot egy részeg biztonsági őr Lőrinci egyik utcájában, majd a pisztolyt végig a hátuknak szegezve hazakísérte őket. Bár bocsánatot kért a szülőktől, ügyészség letöltendő börtönbüntetést kért a 63 éves vádlottra tiltott fegyverviselés miatt.

A 38-ast valószínűleg az éjszakai őrszolgálathoz vitte magával még február ötödikén a vádlott, aki egy vaskereskedésben dolgozott biztonsági őrként. A műszak letelte után a férfi hazafelé indult sebében a töltött fegyverrel, ám betért egy italboltba, ahonnan csak dél körül jött ki, erősen ittas állapotban. Hazafelé tartva megállított két nyolcadikos diákot, és igazoltatta őket. A diákok mondták, hogy nincs náluk igazolvány, mire a férfi megparancsolta nekik, hogy feküdjenek a földre. Mivel a srácok csak kelletlenül letérdeltek a porba, ezért az ittas biztonsági őr előrántotta az ötlövetűt a zsebéből, és a fiúkra fogta. A fiúk erre lefeküdtek a földre és mozdulatlanul várták a sorsukat.

Később azt mondta a fiúknak, hogy kihívja a rendőröket, és őket meg agyonlövi, ha nem teszik azt, amit mond, majd nyomatékosításképp egyet a levegőbe lőtt. A vádlott nem találta meg a telefonját, amivel a rendőröket akarta hívni, ezért úgy döntött, hogy hazakíséri a fiúkat. A srácoknak egymás mögött öt méterrel kellett sétálniuk, közben a fegyvert végig a hátuknak szegezte a részeg biztonsági őr. A séta alatt kiszellőzhetett a feje, mert sértettek egyikének lakásához érve az addig arrogáns elkövető – amikor szembe találkozott a fiú szüleivel – bocsánatot kért a viselkedéséért, zsebre tette a pisztolyt és hazament.

A rendőrök persze felkeresték a lakásán, ahol az ötlövetű 38-as mellett egy hatlövetű 38-ast is találtak, amire szintén nem volt engedélye a biztonsági őrnek. A férfit az ügyészség két rendbeli, tizennyolcadik életévét be nem töltött személy sérelmére, fegyveresen elkövetett személyi szabadság megsértésének bűntettével, valamint lőfegyver engedély nélküli tartásával elkövetett lőfegyverrel visszaélés bűntettével vádolja, és letöltendő börtönbüntetésre tett javaslatot.

ugyeszseg.hu

Olvass még biztonsági őrökről az NLCafén:

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top