Aktuális

Megszűnik az ügyvédi sikerdíj

Új ügyvédi törvény készül. Megszűnik az ügyvédek sikerdíja, de várhatóan lesz számukra minimális rezsióradíj és rendszeres, kötelező továbbképzés az új ügyvédi törvény Igazságügyi Minisztérium által a napokban nyilvánosságra hozott tézisei szerint. Az új szabályokat 2018. január 1-jétől vezetnék be.

Várhatóan 2018-tól csak az a jogtanácsos láthat el bíróság előtti képviseletet, illetve jegyezhet ellen okiratokat, aki belép az ügyvédi kamarába, az ügyvédeknek és a jogtanácsosoknak egyaránt kötelező lesz időszakonként – továbbképzésen – bizonyos kreditpontot megszerezniük, ha továbbra is praktizálni akarnak, valamint az ügyvédek nem dolgozhatnának sikerdíjért, viszont várhatóan lesznek minimális rezsióradíjak – írja a Népszava. Az Igazságügyi Minisztérium október 24-én hozta nyilvánossága az elképzeléseket az alapelvekről.

Az új ügyvédi törvény tézisei szerint kibővül az ügyvédek tevékenységi köre: elláthatnak majd bizalmi vagyonkezelői, társasházi közös képviselői és biztosítási tanácsadói tevékenységet is. Ehhez azonban a szükséges speciális szakmai követelményeknek is meg kell felelniük.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top