Aktuális

Letartóztatták, mert répával manipulálta a piacot

Egy sárgarépaárust okolnak a magas terményárakért Tajvanon, ezért letartóztatták. A férfi háromszáz tonnát halmozott fel a zöldségből, de szerinte egyáltalán nem spekulációs céllal.

Letartóztattak Tajvanon egy férfit, mert 300 tonna sárgarépát halmozott fel a hűtőházában. A rendőrség piaci manipulációt sejt a háttérben, a kereskedő szerint ő minden évben ezt csinálja. Azért kezdtek spekulációra gyanakodni, mert a tájfunok már rég elhagyták a térséget, viszont a zöldségek árai nem csökkentek. A nagykereskedő hűtőházában lakossági bejelentés alapján razziázott az ügyészség, és a nyomozók megdöbbentek a tetemes mennyiségű répa láttán.

Csiang, a gyanúsított, miután kifizette az óvadékot és szabadlábon védekezhet, elmondta, hogy minden év februárjában és márciusában felvásárol 150 tonna sárgarépát, amelyet aztán egész évben árul. Szerinte a “csekély mennyiség” miatt nem tekinthető árufelhalmozásnak, hogy még mindig 300 tonna sárgarépája van.

A Megi tájfun szeptember végén pusztított Tajvanon, a becslések szerint 30 milliárd forintnak megfelelő kárt okozott a mezőgazdaságban. A Meranti szupertájfun szeptember közepén tarolta le a szigetet.

Olvass még a sárgarépáról az NLCafén:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top