Aktuális

Szeméttelep nélkül rég éhen haltak volna

Kétezer felnőtt és hatszáz gyermek számára biztosít megélhetést az a kambodzsai szeméttelep, ahol minden áldott nap kígyózó sorok várják az újabb és újabb szemétszállítmányokat.

Nigel Dickinson fotós sorozata egy felfoghatatlan világba repíti az olvasót: Kambodzsa fővárosának szeméttelepe a célállomás, ahol több mint kétezer ember él és dogozik, hogy a szemét szelektálásából fenntartsa magát és családját.

Szeméttelep nélkül rég éhen haltak volna

Az emberek nemcsak dolgozni járnak ide, de itt – a gőzölgő, füstölgő kupacok között – laknak, esznek és alszanak. Munkaidejük 24 órás, éjszaka, akár a bányászok, lámpával a fejükön túrják az újabb szemétszállítmányokat, hogy műanyagot, fémet, fát, papírt és ruhaneműket gyűjtsenek, amiket aztán megtisztítanak, lemérnek, és újrafelhasználásra eladnak. Napi munkabérük nem haladja meg az 1 dollárt.

A szeméttelepet egyszerűen csak Füstös Hegynek hívják, a szürke bűzös füst már egészen messziről láthat és érezhető. Ivóvíz, mellékhelyiség, tisztálkodási lehetőség nincs, emiatt nagyon sokan súlyos betegek.

Szeméttelep nélkül rég éhen haltak volna

A telepen rengeteg gyermek él és dolgozik, és bár rengeteg gyermekvédő szervezet és program megpróbálta őket kiemelni ebből a pokolból, a felnőttek nem engedik el őket, hiszen pluszbevételhez segítik a családot.

Lapozz bele galériánkba, és nézd meg, milyen, amikor egy szemétteleptől függ az életed!

Megnézem
Összes kép (1)

via Lens Culture

Olvass még környezetszennyezésről, szemétfeldolgozásról az NLCafén!

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top