Aktuális

Fontos változás jön a bankolásban

Hamarosan több tízezer jelzáloghiteles ügyfél fog a bankjától levelet kapni, amiben tájékoztató és nyilatkozat szerepel majd arról, hogy a hitelhez kötődő jelzálogjog önálló jelzáloggá alakul.

Nem lesz semmi teendője azoknak a jelzáloghiteles banki ügyfeleknek, akik megkapják a bankjuk tájékoztató levelét arról, hogy a hiteléhez kötődő zálogjog önálló jelzálogjoggá alakul majd a közeljövőben. Ez a változás nem jelent pluszköltséget, nem befolyásolja a hitel összegét és törlesztőrészletét, csak a bank adhat könnyebben túl az így önállóan is forgalomképessé vált jelzálogon, jellemzően egy jelzálogbanknak.

A Magyar Nemzeti Bank tájékoztatója szerint ez azért jó, mert ha a hitelintézet az ilyen típusú jelzálogjogokat a jelzálogbankra ruházza át, stabilabb, fedezett források útján tudja jelzáloghiteleit refinanszírozni.

Miután a jelzálogjogból önálló jelzálog lett, az illetékes földhivatal erről külön értesítést küld majd az érintetteknek. 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top