Aktuális

Tényleg csak akkor vagy jó csaj, ha tökéletes a külsőd?

Ugye ezt te magad sem hiszed? Egy elgondolkodtató videó bemutatja, mi a vége annak, ha valaki túlságosan is megpróbál megfelelni a szépségideáloknak.

“Mindenki úgy jó, ahogy van!” mondta minap a kislányom barátnője, és egy kicsit elgondolkoztam. Mert egyrészről igaza van, másrészt pedig vannak helyzetek és emberek, akiknek igenis változtatni kell egy kicsit magukon. Az ápoltság alap, hiszen a tiszta ruha és a jó illat nem lehet kérdés, akár pasiról, akár nőről van szó. És ez persze a gyerekeknél is fontos, erről jó ideig a szülőknek, később pedig saját magának kell gondoskodnia.

Azt viszont semmiképp sem hiszem, hogy mindenkinek úgy kellene kinéznie, mint egy szupermodellnek. Utálom, ha kislányok szorongva fogyókúráznak, és mellműtéten törik a fejüket tizenévesen, mert az idomaik nem férnek bele az elvárt klisékbe. Ebben nagyon hibásak vagyunk, mi, emberek, és hibás a média, ami azt sugallja, hogy 45 kiló felett már nem is vagy ember, nemhogy nő. És hibásak azok a férfiak is, akik ezt hangoztatják, meg persze azok a nők, akik beleőrülnek a megfelelési vágyba.

Nem mindenkinek ugyanaz az ideálja: sokan a szőkéket, sokan a sötéteket szeretik, van, aki a kék szemektől gyengül el, mások a barna szempárokra buknak. Egyiknek a vékony jön be, másik szereti a husibb típusokat is. De a legtöbb ember valójában nem egy hosszú combba vagy két feszes és hatalmas mellbe szeret bele, hanem a személyiségbe. Szereti, ahogyan a másik néz rá, ahogyan beszél, vonzza az illata, az intellektusa, legalábbis normális esetben erről kéne, hogy szóljon a szerelem. 

Átverés, hogy megöregszel?

Egy kedves kollégám azt mondta a múltkor, hogy a hogy a házasság azért átverés, mert elveszel egy csinos, dögös, fiatal nőt, és húsz év múlva felébred melletted egy öreg, kövér, ráncos nő. Valószínűleg végtelenül megdöbbenve néztem rá, majd azt mondtam, hogy fordítva is igaz lehet ugyanez, hiszen egy kopasz, kövérkés, morgós medve mellett ébred az a nő, vagy nem?

Egészen meglepődött, majd azt kérdeztem, hogy szerinte ez törvényszerű-e? Mert persze egyre több ráncunk lesz negyven felett, és biztosan nem látszunk húszévesnek, de ez nem baj. És az sem törvényszerű, hogy valaki meghízik, de semmi baj nincs akkor, ha egy kicsit kigömbölyödik, előfordul x gyerek után. Ha egy férj vagy pasi egy tökéletes has mellett akar felébredni, akkor gyorsan kell cserélgetnie a csajokat, és nem biztos, hogy közben szeretetet, törődést és boldog éveket kap, hanem csak egy tökéletesen feszes testet.

Azt szokták mondani, hogy ha egy férfi csak eggyel szebb, mint maga az ördög, viszont jó a humora, akkor már nyert ügye van. Ugyanez szerintetek nem igaz a nőkre? Jaj, dehogynem, erre számtalan példa van. Nemrégiben társaságban találkoztam egy teljesen átlagos kinézetű harmincas nővel, akiben semmi különleges nem volt külsőleg. Aztán amikor megszólalt, akkor egyszeriben a társaság középpontjába került, gyönyörű volt a hangja, elképesztően okos volt és rendkívül vicces. Le se lehetett vakarni róla a pasikat, csak azért, mert fantasztikus volt a kisugárzása.

Ne akarj Vénusz lenni!

Mértékkel persze az apróbb plasztikai korrekciók elfogadhatóak, de a hangsúly a mértéken van. Ha egy nőnek vagy egy férfinak iszonyúan eláll a füle, és ez őt zavarja, akkor senkinek nem lehet kifogása az ellen, ha megműtteti. A lényeg, hogy ő jobban érezze magát a bőrében, és ha ezt egy korrekcióval elérheti, akkor tegye.

De hiszem, hogy igazából egyik ember a másik emberbe szeret bele, és nem számít, ha megöregszik, ha megkopaszodik, vagy nagyobb lesz a mérete, mégis azt akarja, hogy reggel az ő arcát lássa, az ő hangja szóljon bele a telefonba, ha vigasztalásra szorul, és vele beszélhesse meg a gondjait. Szereti hallani a vicceit, a nevetését, látni a jól ismert kacsintását. És nem azért akarja mindezt, mert feszülnek az izmai, kerek a feneke, hanem mert szereti. A ráncaival, a helyes kis hurkáival és az őszülő tincseivel együtt. 

Még több a szépségideálról: 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top