Aktuális

Egyben marad a Műegyetem

Tegnap kapott szárnyra az a hír, hogy a Műegyetem Gazdasági és Társadalomtudományi Karát az ELTE-hez csatolja az EMMI. A hírt ma cáfolta a minisztérium.

Tegnap mi is beszámoltunk arról, hogy egy belsős információ szerint az Emberi Erőforrások Minisztériuma fontolgatja a Budapesti Műszaki és Társadalomtudományi Egyetem (BME) Társadalomtudományi Karának átadását az Eötvös Loránd Tudományegyetemnek. Az Index tegnapi cikke szerint ezzel a BME az egyik legjövedelmezőbb karát veszítené el, nem beszélve az egyetem presztízsét ért veszteségekről. 

Ma viszont az EMMI kiadott egy közleményt, amiben határozottan cáfolnak minden ezzel kapcsolatos híresztelést. Mint írják, a felsőoktatási intézmények átalakítása befejeződött, a minisztérium további átalakításokat nem tervez, csak ha az intézmények kérik. Elmondták azt is, hogy sem az ELTE, sem a BME nem nyújtott be ilyen kérelmet.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top