Aktuális

Vibrátorvásárlók, reszkessetek! – Az Egyesült Államok legbizarrabb szextörvényei

Betiltott orális szex, gyerekmolesztálási vád egy baba bepelenkázásáért, börtön házasságtörésért. Csak néhány az Egyesült Államok bizonyos államainak legbizarrabb és legnevetségesebb, máig érvényben lévő törvényeiből. Jöjjenek a leghajmeresztőbb jogszabályok.

Börtön járhat a pelenkacseréért

Az Arizonai Legfelsőbb Bíróság döntése alapján kriminalizálandó bármely kapcsolat, ami egy felnőtt ember és egy gyermek nemi szerve között történhet. Nyilván az alapgondolat szép, hiszen mindenkinek kutya kötelessége a lehető legszigorúbban fellépni a gyerekmolesztálás ellen, csakhogy az okos döntéshozók abba nem gondoltak bele, hogy így meglehetősen kellemetlen helyzetbe sodorják azokat a szülőket, akik csupán szeretnék tisztába tenni pelenkás korú gyermeküket, vagy csak szeretnék megfürdetni őket. Mivel ezekért a cselekedetekért ötévnyi börtönbüntetés is járhat, vélhetően nagyon sok törvényszegő szülő élhet arrafelé.

Több államban tilos az orális és anális szex

A szodómia máig büntetendő az ország tucatnyi államában, de van négy közülük, ami e mellé furcsa engedményt tesz. Louisiana és Észak-Karolina államok nem túl nagylelkűek a lakosaikkal, ugyanis tilos számukra orálisan egymás nemi szervéhez érniük. Oklahoma és Kansas államok ennél megengedőbbek, ők ugyanis “csak” a leszbikusok és melegek számára tiltják meg ugyanezt. Az eset pikantériája, hogy ugyanezekben az államokban semmilyen törvényt nem szeg az, aki szexuálisan meggyaláz egy holttestet.

Vibrátorvásárlók, reszkessetek! - Az Egyesült Államok legbizarrabb szextörvényei

Alabama nem a szexuális segédeszközök barátja

Ha szeretsz kísérletezni a szexben, ne nagyon költözz Alabamába, ugyanis az államban tilos bármilyen szexuális segédeszköz árusítása és kölcsönzése. Akit ilyesféle cselekedeten kapnak, az örüljön, ha megússza egy tízezer dolláros büntetéssel, ami pech esetén akár egyéves szabadságvesztésbe is torkollhat. A visszaeső vibrátorvásárlók, illetve -árusok egytől tíz évig terjedő börtönbüntetést kaphatnak, és bizonyára majd alaposan körberöhögik őket a sitten.

Új frizurát akarsz? És a férjed engedélyezte-e?

Bár ennek nincs sok köze a szexhez, de a szexizmushoz annál inkább, ez a néhány száz évvel ezelőtt megfogalmazott törvény valamilyen rejtélyes oknál fogva máig érvényben maradt Michiganben, ahol ezek szerint a házas nőket a férjük tulajdonaként kezelik, és mivel a tulajdon külsején csak a tulajdonos engedélyével lehet változtatni, logikus, hogy a frizuraváltáshoz is engedélyt kell kérni, nem?

Vibrátorvásárlók, reszkessetek! - Az Egyesült Államok legbizarrabb szextörvényei

Házasság nélkül maximum egy gyerekben gondolkodj

Ha szeretnél nagycsaládot, de nem hiszel a házasságban, Mississippi óriási csalódást okoz majd neked. Az állam erkölcsös urai ugyanis maximum egy házasságon kívül született gyermeket néznek jó szemmel, utána gyorsan oltár elé kell állni, ha jön a második, különben a törvény ereje lesújt a gondatlan gyerekcsinálókra.

Egy állam kivételével a prostitúció mindenütt illegális

Ha Nevada bordélyházait nem számítjuk, a prostitúció az Egyesült Államok teljes területén illegális és büntetendő tevékenységnek számít. Persze ettől még nyilván bőven van rá kereslet egy háromszázmilliós országban, és az ipar a törvényen kívül is virágzik. Ha már betiltani amúgy sem tudják, nem lenne ésszerűbb kulturált, szabályozott, törvényes keretek közé szorítani?

Vibrátorvásárlók, reszkessetek! - Az Egyesült Államok legbizarrabb szextörvényei

Tizenhat amerikai államban büntetik a házasságtörést

Megcsalni a házastársat vitán felül nem szép dolog, ugyanakkor az sem túl szép, amikor jön állam bácsi, és kívülről akar beleszólni egy párkapcsolat működésébe. Tizenhat (!) amerikai államban azonban mégis úgy érezték, hogy nekik muszáj védeni az erkölcsöket, így a házasságtörést büntetendővé tették. Az államok szabályozásában egyedül a büntetés mértékében van különbség, ami a pénzbírságtól kezdve egészen az egy éven át tartó szabadságvesztésig terjedhet.

Tilos az illetlen megjelenítés rajzon, szobron, filmen

Ha ma Magyarországon rajzolsz egy nagy pöcsöt az autód oldalára, az emberek maximum röhögnek egyet, és komplett idiótának néznek. Ha ugyanezt Wisconsin államban követed el, kicsit nagyobb lehet a baj, ugyanis az illetlen rajzok és kiírások vétségnek számítanak ebben a nagyon mértéktartó amerikai államban.

Vibrátorvásárlók, reszkessetek! - Az Egyesült Államok legbizarrabb szextörvényei

Még több bizarr történet az NLCafén:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top