Aktuális

Tonnaszám ömlött a műtrágya a patakba

Kidőlt egy ötvenéves épület fala az osztrák–magyar határ mellett található Locsmándon. Az ott tárolt műtrágyából óriási mennyiség zúdult az épület tövében futó patakba.

Másfél méter magasan állt a műtrágya abban a burgenlandi raktárban, amelynek fala egész egyszerűen kidőlt szombaton. A mezőgazdasági épület éppen a Ribitzabach-patak mellett állt, így az ott tárolt többtonnányi műtrágya a vízbe ömlött.

Az osztrák–magyar határ mentén található Locsmándon történt baleset helyszínhez negyven tűzoltó nyolc járművel vonult ki. A vízbe szóródott műtrágya továbbsodródását akadály építésével fékezték meg. A patakból közel 150 ezer köbméternyi vizet kellett kiszivattyúzni, amelyet a környékbeli gazdákkal egyeztetve a mezőgazdasági földeken öntöztek szét.

A balesetben személyi sérülés nem történt, annak körülményeit szakértők vizsgálják. Mivel ötvenéves épületről van szó, azt gyanítják, a fal kidőlését anyagfáradás okozhatta.

Tonnaszámra ömlött a műtrágya a patakba

Fotó: ORF
Fotó: ORF

Az osztrák határ mentén található Locsmándon történt a baleset

(Kisalföld)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top