nlc-logo

Engedélyezi, hogy az nlcafe.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.

Aktuális
Már Németországban is felütötte fejét a bohócbűnözés

Már Németországban is felütötte fejét a bohócbűnözés

Bohócok riogatják a gyanútlan németeket, a rendőrség kemény fellépést ígér, de még csak egy 16 éves srácot kaptak el.
Avatar
NLCafé
f Ajánlom

Horrorbohócnak nevezik azokat a banditákat Németországban, akik az utóbbi időben bohócnak öltözve, fegyverrel vagy anélkül riogatnak, és néha bántalmaznak is gyanútlan járókelőket korra és nemre való tekintet nélkül.

Majd egy tucatnyi bohóctámadásról tud a német rendőrség, a jelenség főként az ország északkeleti részén fekvő Mecklenburg-Elő-Pomerániában és Észak-Rajna-Vesztfáliában harapódzott el.

  • Rostockban csütörtökön baseballütővel vert össze egy 19 éves fiút egy bohócruhás, majd péntek reggel egy buszmegállóban késsel riogatott egy 15 éves fiút.
  • Greifswaldban csütörtök reggel láncfűrészes bohóc riogatott egy buszmegállóban embereket, majd egy biciklist vett üldözőbe. Este szintén láncfűrészes bohócok riogattak gyerekeket két helyszínen is.
  • Weselben csütörtök este láncfűrészes horrorbohóc ugrott egy kutyasétáltató nő elé, de a fűrészt nem sikerült beindítania, a nő elszaladt, múlt hét szombaton pedig pisztollyal és késsel lépett fel fenyegetően egy bohócjelmezes két férfival szemben.
  • Bochumban szerdán hozta a frászt egy ötfős gyerekekből álló csoportra a város egyik aluljárójában egy késsel fenyegető bohóc.

Egy 16 éves fiút sikerült elkapnia a rendőröknek, aki bohócjelmezbe öltözve, baseballütővel a kezében megfenyegette több ismerősét, ellene eljárást indított a rendőrség.

A német rendőrség értetlenül áll a jelenség előtt, attól tartanak, hogy az Amerikában pár hónapja feltűnt jelenség Németországban is egyre gyakrabban történik majd meg a szintén tengerentúlról érkezett halloween közeledtével. A rendőrség szerint csak kemény és következetes hatósági fellépéssel lehet feltartóztatni a folyamatot.

Az amerikaiaknak annyira elegük lett a bohócokból, hogy a McDonald’s kénytelen megválni Ronaldtól, a bohóctól, aki már 1963 óta a cég kabalafigurája.

Civil Díj 2019 Érezted már úgy, hogy tennél – másokért, magadért, egy élhetőbb közegért –, de nincs időd, erőd, energiád, pénzed, lehetőséged? A civil szervezetek bebizonyítják, hogy van. Mindig van még egy kis hely bennünk, az időnkben arra, hogy holnap eggyel tovább lépjünk, mint ahol ma tartottunk. És hogy a mi valóban MI legyen. Hogy egymásban, közösségben is gondolkodjunk. Ha már késznek érzed magad erre, csatlakozz! Ha még nem, akkor csak higgy bennük – és szavazz rájuk! Ki legyen a Civil Díj 2019 közönségdíjasa?


Szavazok!

Megosztás Facebookon